Drvo aluminijum stolarija

Solbanci ili podprozorske daske

Opšte karakteristike

Solbanci ili podprozorske daske dodatno ulepšavaju izgled prozora, štite zid od oštećenja i prljanja, ali imaju i svoju praktičnu namenu. Veoma su otporni na spoljašnje uticaje i lako se održavaju - dovoljno je da ih obrišete vlažnom krpom. Podprozorske daske predstavljaju odličnu podlogu za saksiju sa cvećem ili mesto na koje možete odložiti svoje omiljene knjige, časopise, diskove...
Solbanci su izrađeni od visoko kvalitetnog PVC, aluminijuma, mermera ili drvene u različitim bojama i dužinama. Na raspolaganju su vam širine (dubine) do 150mm, od 150-200mm, od 200-250mm i preko 250mm

Solbanke
Podprozorke daske
Unutrašnje okapnice
< >

Ugradanja solbanke ili podprozorske daske

Dužina podprozornika treba da odgovara širini prozora, uz eventualno bočno proširenje dva ili više centimetara sa svake strane prozora.

Širina podprozornika treba da odgovara levoj, odnosno desnoj širini zida, plus minimalno 1cm.

Širina podprozornika treba da odgovara levoj odnosno desnoj širini zida, plus minimalno 2.5cm , zbog radijusa i debljine podprozornika.

Desna širina potprozornika ne mora biti identična levoj širini. U tom slučaju sama potprozorska ploča neće imati paralelne stranice ali će njena čeona ivica pravilno nalegati na zid koji ga nosi i sačuvati lep izgled prozorskog parapeta.