Balkonska vrata stolarija Bogdanović

Balkonska vrata

Opšte karakteristike

Vrata za terase će proširiti Vaš dnevni boravak u baštu, terasu ili balkon i pružiti vam velikodušnost životnog prostora. Naši proizvodi savršeno odgovaraju individualnim potrebam i različitim dimenzijama, tako da se modernizacija i ugradnja može bez problema obaviti i u starijim kućama. Uz "Bogdanović" balkonska vrata možete napraviti prelaze između unutrašnje i spoljne strane svog doma u skladu sa Vašim željama i potrebama. Za svaku opciju garantujemo maksimalnu udobnost i lakoću korišćenja. Optimalna toplotna izolacija osigurana je višekomorni profilima i dodatnim termički odvojenim pragom.

Drvo aluminijum balkonska vrata
Balkonska vrata drvo aluminijum
Drvo aluminijum vrata za terasu
< >

Balkonska vrata mogu biti:

 • jednokrilna
 • dvokrilna
 • u kombinaciji sa fikser sa strane
 • u kombinaciji sa nadsvetlom
 • u kombinaciji sa lučnim nadsvetlom
 • klizna vrata
 • harmonika vrata
 • Balkonska krila mogu biti uređena da daju više ili manje svetla sa prečkama koje razdeljuju, a taj prostor se ispunjava sa staklom ili dodatnim ispunama.

  U staklo se može ugraditi i ukrasna letvica u boji aluminijuma, mesinga, u smeđoj ili beloj boji koja optički razdvaja veliku površinu stakla.

  Takođe izrađujemo i balkonska vrata koja se mogu otvarati prema van sa sistemom zatvaranja sa obe strane ili sistem sa prihvatnikom (šnaper) koji se ugrađuje unutar falca, a služi za privremeno zatvaranje vrata (spolja se ugrađuje samo ručica fiksna)

  Osim klasičnih oblika irađujemo i mnogima privlačne lučna balkonska vrata.

  Takođe mnogima atraktivna opcija izrade balkonskih vrata je otklopno - nagibno - klizni sistem. Posebni namenski MACO okov omogućuje da primenom klasičnih okretno - nagibnih sistema profila dobijamo drvo aluminijum balkonska vrata sa kliznim otvaranjem.

  Odabir sistema profila od kojeg će se izrađivati ovi građevinski elementi je od presudnog značaja za izgled ,funkcionalnost i termičku izolaciju. Za termičku izolaciju je od velikog značaja izbor vrste stakla (najveća površina prozora i balkonskih vrata je staklo). Sa estetskog aspetka je presudan izbor vrste stakla i izbor ukrasa stakla, gde možemo zadovoljiti najrazličitije ukuse.

  Balkoni su mnogima najdraža prostorija u kući ili stanu, ali istovremeno i najmrskija. Zbog otvorenosti s' najmanje jedne strane balkoni se brzo prljaju, zadržavajući prašinu u uglovima prozora i balkonskih vrata, a uz malu pomoć vetra ista se brzo unosi i u unutrašnjost Vašeg životnog prostora.

  S obzirom da su svi naši drvo-aluminijum profili napravljeni od tvrdih, glatkih materijala sa fino zaobljenim ivicama - povremenim, jednostavnim čišćenjem spoljne strane balkonskih vrata zaista možete uživati u boravku na Vašem balkonu.